Gedragstraining mens en paard

Soms wil je iets veranderen aan de manier waarop je reageert, dingen ervaart of wat je doet. Ik help je helder te krijgen wat je belemmert en wat je nodig hebt om te bereiken wat jij wilt.

 

Paarden zijn een kei in het lezen van subtiele lichaamssignalen. Ze reageren op ons zodra wij in hun ruimte komen. Dit doen ze automatisch omdat dit voor hen in de natuur van levensbelang is.
Ze hebben feilloos in de gaten of ons denken voelen en doen op één lijn is.
Wij hebben bewust en onbewust manieren ontwikkeld om niet te laten zien wat er werkelijk in ons omgaat. Een paard reageert hierop en helpt ons sneller weer bij ons gevoel te komen.  


Met het paard als spiegel kun je gaan ontdekken wat je nu eigenlijk wilt. Wat je belemmeringen zijn. Je angsten onder ogen zien, je talenten onderzoeken en gaan gebruiken. Voelen wat er is. Groeien, verbinden, ontdekken en tot rust komen.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat je in contact met paarden oxytocine aanmaakt waardoor je, onder andere, sneller bij je gevoel komt. Ook is aangetoond dat paarden hun hartritme aanpassen aan degene die bij hen is, of de leider is van de groep. En dat hun bijzonder stabiele hartritme en hun grote magnetische (hart)veld invloed heeft op dat van ons. 

 

Verder kan het paard tijdens de sessie bijvoorbeeld fungeren als maatje, als steun. Of je kunt ervaren met het paard hoe je contact maakt, grenzen aangeeft, leiding geeft, omgaat met bepaalde situaties, en hier ook mee oefenen.  Alle emoties en gevoelens zijn welkom en natuurlijk mag er ook gelachen worden!

 

Iedere sessie is anders en wordt aangepast aan wat er op dat moment gebeurd of nodig is. Globaal gezien doen we vaak het volgende:

We beginnen met het helder krijgen waar je behoefte op dit moment ligt, waar je mee aan de slag wilt. Vervolgens gaan we een oefening doen, in de meeste gevallen met het paard. Aan het einde van de sessie gaan we kijken wat het je gebracht heeft en wat je daarmee zou kunnen doen om dichter bij je doel of wens te komen.

 

Coaching is geen therapie. Ik geef geen oplossingen, maar begeleid en help je met zoeken naar je eigen antwoorden.

 

Angst voor paarden is geen enkel probleem. Het kan je zelfs helpen in je groei. De oefeningen worden naast het paard gedaan of indien gewenst zelfs achter de omheining. Mijn ervaring is dat deze angst vaak met liefde wordt overwonnen en er hele mooie dingen gebeuren.

 

Ik werk met reguliere coaching methoden dus het kan zijn dat er soms ook zonder het paard gewerkt wordt.

 

Ik werk volgens het keurmerk PAS (paard als spiegel) ben gecertificeerd Excellent coach en aangesloten bij Horsense.

 

Kosten coaching: 60 euro per 1-1.5 uur